Hae meille

ENNAKKOTIETOA YT-LINJAN ETÄKOKEESTA

Yhteiskunta- ja talouslinjan etäkoe

Yhteiskunta- ja talouslinjan etäkoe pidetään  tiistaina 19.5. klo 10.00 - 11.00 Pääsykoe järjestetään sähköpostitse. Saat Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen pääsykoetehtävät kokeen aloitusajankohtana. Koetehtävät julkaistaan samaan aikaan myös koulun kotisivuilla Ajankohtaista-otsikon alla. Mikäli et jostakin syystä saa koetta sähköpostiisi, voit katsoa ohjeet koulun kotisivuilta ja palauttaa tehtävät osoitteeseen ville.kohvakka@www.ksyk.fi. Koetehtävät lähetetään osoitteesta ville.kohvakka@www.ksyk.fi 

Koe alkaa tasan klo 10. Koetehtävät lähetetään pdf-tiedostona sähköpostiisi. Kirjoita vastauksesi sähköpostiviestillä ja palauta koevastaukset sähköpostiviestinä (ei liitetiedostona) osoitteeseen ville.kohvakka@www.ksyk.fi klo 11.00  mennessä. Voit halutessasi käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, josta leikkaat ja liimaat vastaukset kokeen tehtyäsi sähköpostiviestiin. Myöhässä palautettuja koesuorituksia emme huomioi. Palautettuasi kokeen, kuittaamme sen sähköpostilla vastaanotetuksi. Älä poistu koneeltasi ennen kuin olet saanut kuittauksen.

Kokeessa on kaksi tehtäväosiota. Jälkimmäinen osio korvaa harrastuneisuuspisteen. Jos et ole saanut vahvistusta harrastuneisuuspisteestä ti 19.5. mennessä tai et ole sitä hakenut, vastaa molempiin tehtäviin. Jos olet saanut vahvistuksen harrastuspisteen hyväksymisestä, riittää vastaaminen vain ensimmäiseen osioon. 

Huolehdi, että sinulla on toimiva tietokone ja nettiyhteys. Tarkista myös, että saat koneellasi pdf-tiedoston auki. Emme järjestä varakoetta, joten mikäli et tee koetta ilmoitettuna aikana, et voi tulla valituksi Kulosaaren yhteiskoulun opiskelijaksi. 

Ylläoleva tieto on lähetetty myös jokaisen hakijan s-postiin. Mikäli sinulla on kokeeseen liittyviä kysymyksiä, lähetä ne osoitteeseen ville.kohvakka@www.ksyk.fi

HAKEMINEN LINJALLE

Yhteiskunta- ja talouslinjalle haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi) 18.2.-10.3.2020. Hakutoive Kulosaaren yhteiskoulu/Lukion yhteiskunta- ja talouslinja. Linjan opiskelijavalinta perustuu:

  • peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon, enintään 10 pistettä
  • Valintakokeeseen, enintään 3 pistettä

Vuonna 2019 yhteiskunta- ja talouslinjalle sisäänotettujen alin pistemäärä oli 10,78 pistettä ja alin keskiarvo 8,33.

Yhteiskunta- ja talouslinjan pääsykoe järjestetään aiemmin tiedotetusta poiketen tiistaina 19.5.2020 klo 10-11. Koe mittaa yhteiskuntaopin sekä ajankohtaisten kotimaisten ja kansainvälisten politiikkaan ja talouteen liittyvien asioiden tuntemusta. Kokeeseen osallistuminen on edellytys kouluun hyväksymiselle ja koe tulee tehdä annettuna ajankohtana. Kokeeseen tulee ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tiukasta aikataulusta johtuen emme pysty järjestämään varakoepäivää tänä vuonna. Kaikille hakijoille lähetetään kutsu ja lisätietoja kokeesta Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa.

Yhteiskunta- ja talouslinjan pääsykokeen yhden pisteen arvoisen tehtävän voit korvata harrastuneisuuspisteellä, josta on toimitettava todistus sähköpostilla koulun kansliaan 8.5.2020 mennessä. Tarkemmat ohjeet harrastuneisuuspisteen hyväksiluvusta löydät tämän sivun alaosasta.

HUOM! Jos tämänhetkisestä koronavirus-tilanteesta johtuen pääsykokeen järjestäminen koululla on toukokuussa mahdotonta, otamme käyttöön etäkokeen. Etäkoe tehdään omalla tietokoneella tiistaina 19.5.2020 klo 10.00. Kokeen kesto on max 1h. Koe tulee tehdä annettuna aikana ja se tulee palauttaa ohjeiden mukaisesti. Jos pääsykoe järjestetään etäkokeena, lähetetään tarkemmat ohjeet etäkokeen suorittamisesta hakijoille sähköpostilla viimeistään 15.5.2020. Ohjeet ovat nähtävillä myös koulun kotisivulla. 

Harrastuneisuuden hyväksilukeminen

Valintakokeen viimeisen tehtävän voi korvata harrastuneisuudella, josta on toimitettava kirjallinen todistus rehtorille viimeistään 8.5.2020.

Harrastuneisuuteen hyväksytään:

  • toimiminen vastuutehtävässä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja, sihteeri) politiikkaan tai talouteen liittyvässä järjestötoiminnassa vähintään vuoden ajan
  • toimiminen yläkoulun oppilaskunnan puheenjohtajana vähintään vuoden ajan
  • osallistuminen kansainväliseen politiikkaa tai taloutta käsittelevään vähintään kaksipäiväiseen konferenssiin
  • muiden vastaavan tasoisten suoritusten hyväksymistä voi tiedustella rehtorilta viimeistään 8.5.2020 osoitteesta lauri.halla@www.ksyk.fi

Todistukset harrastuneisuudesta tulee lähettää rehtori Lauri Hallalle joko postitse osoitteeseen Kulosaaren yhteiskoulu, Lauri Halla,  Ståhlberginkuja 1, 00570 Helsinki. Voit lähettää todistukset myös sähköpostilla osoitteeseen lauri.halla@www.ksyk.fi. Laita sähköpostin otsikoksi "yt-linjan harrastuneisuus". 

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu 11.6. klo 12-16.00 ja 12.-15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Lisätietoja saat linjanvetäjä Ville Kohvakalta (ville.kohvakka@www.ksyk.fi)  ja opinto-ohjaaja Riitta Kaistolta ( riitta.kaisto@www.ksyk.fi), puh. 0400-808 351.