TÄÄLTÄ LÖYDÄT ETUKÄTEISTIETOA LUKIOLINJOJEN PÄÄSYKOKEISTA!

Kulosaaren yhteiskoulun lukiolinjoille haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa 18.2.-10.3.2020 alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu to 11.6 klo 12-16, pe 12.- ma 15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Koululle ei tarvitse toimittaa erillista ainevalintakorttia hakuaikana, vaan alustavat kurssivalinnat tehdään ilmoittautumisen yhteydessä 11.-15.6.2020.

Haku yleislinjalle

Yleislinjalle haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi ) 18.2.-10.3.2020. Hakutoive Kulosaaren yhteiskoulu/lukio. Linjalle otetaan 30 opiskelijaa.

Valinta perustuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon. Vuonna 2019 yleislinjalle sisäänotettujen alin keskiarvo oli 9,23.

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu 11.6. klo 12-16.00 ja 12.-15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Lisätietoja saat linjan vetäjä Tiina Lyyralta ( tiina.lyyra@www.ksyk.fi) tai opinto-ohjaaja Riitta Kaistolta ( riitta.kaisto@www.ksyk.fi), puh. 0400-808351. 

Haku englanninkieliselle linjalle

ENNAKKOTIETOA ENGLANNINKIELISEN LINJAN ETÄKOKEESTA

Englanninkielisen  linjan etäkoe pidetään  maanantaina 18.5. klo 13-14.00. Pääsykoe järjestetään sähköpostitse. Saat Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen pääsykoetehtävät kokeen aloitusajankohtana. Koetehtävät julkaistaan samaan aikaan myös koulun kotisivuilla Ajankohtaista-otsikon alla. Mikäli et jostakin syystä saa koetta sähköpostiisi, voit katsoa ohjeet koulun kotisivuilta ja palauttaa tehtävät osoitteeseen en-linja@www.ksyk.fi. Koetehtävät lähetetään osoitteesta rosa.weckstrom@www.ksyk.fi

Koe alkaa tasan klo 13. Koetehtävät lähetetään pdf-tiedostona sähköpostiisi. Kirjoita vastauksesi sähköpostiviestillä ja palauta koevastaukset sähköpostiviestinä (ei liitetiedostona) osoitteeseen en-linja@www.ksyk.fi klo 14.00 mennessä. Voit halutessasi käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, josta leikkaat ja liimaat vastaukset kokeen tehtyäsi sähköpostiviestiin. Myöhässä palautettuja koesuorituksia emme huomioi. Jos kopioit tietoa suoraan lähteestä, kokeesi hylätään. Palautettuasi kokeen, kuittaamme sen sähköpostilla vastaanotetuksi. Älä poistu koneeltasi ennen kuin olet saanut kuittauksen.

Huolehdi, että sinulla on toimiva tietokone ja nettiyhteys. Tarkista myös, että saat koneellasi pdf-tiedoston auki. Emme järjestä varakoetta, joten mikäli et tee koetta ilmoitettuna aikana, et voi tulla valituksi Kulosaaren yhteiskoulun opiskelijaksi. 

Ylläolevat tiedot lähetetään pe 15.5 mennessä myös jokaisen hakijan s-postiin. Mikäli sinulla on kokeeseen liittyviä kysymyksiä, lähetä ne osoitteeseen en-linja@www.ksyk.fi

HAKEMINEN LINJALLE

Englanninkieliselle linjalle haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi) 18.2.-10.3.2020. Hakutoive Kulosaaren yhteiskoulu/ Lukion englanninkielinen linja. Linjalle otetaan 60 opiskelijaa. Linjan opiskelijavalinta perustuu:

 • peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon, enintään 10 pistettä
 • valintakokeeseen, enintään 3 pistettä

Vuonna 2019 englanninkieliselle linjalle sisäänotettujen alin pistemäärä oli 13.38/15 ja alin keskiarvo 8,42.

Englanninkielisen linjan pääsykoe järjestetään aiemmin ilmoitetusta poiketen ma 18.5.2020 klo 13-14. Koe mittaa englannin kielen osaamista, se vaatii myös auttavaa suomenkielen taitoa. Koe tulee tehdä annettuna päivänä. Tiukasta aikataulusta johtuen emme pysty järjestämään varakoepäivää tänä vuonna.  Kaikille hakijoille lähetetään kutsu Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa.  Kokeeseen tulee ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

HUOM! Jos tämänhetkisestä koronavirus-tilanteesta johtuen pääsykokeen järjestäminen koululla on toukokuussa mahdotonta, otamme käyttöön etäkokeen. Etäkoe tehdään omalla tietokoneella ma 18.5.2020 klo 13. Kokeen kesto on max 1h. Koe tulee tehdä annettuna aikana ja se tulee palauttaa ohjeiden mukaisesti. Jos pääsykoe järjestetään etäkokeena, lähetetään tarkemmat ohjeet etäkokeen suorittamisesta hakijoille sähköpostilla viimeistään 15.5.2020. Ohjeet ovat nähtävillä myös koulun kotisivulla.   

 Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu 11.6. klo 12-16.00 ja 12.-15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Lisätietoja saat linjanvetäjiltä Pia Skytältä (pia.skytta@www.ksyk.fi) ja Rosa Weckströmiltä (rosa.weckstrom@www.ksyk.fi)  sekä opinto-ohjaaja Riitta Kaistolta ( riitta.kaisto@www.ksyk.fi), puh. 0400-808 351.

 

Haku tiede- ja teknologialinjalle

ENNAKKOTIETOA TT-LINJAN ETÄKOKEESTA

Tiede- ja teknologialinjan etäkoe

Tiede- ja teknologialinjan etäkoe pidetään tiistaina 19.5. klo 13-14.00. Pääsykoe järjestetään sähköpostitse. Saat Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen pääsykoetehtävät kokeen aloitusajankohtana. Koetehtävät julkaistaan samaan aikaan myös koulun kotisivuilla Ajankohtaista-otsikon alla. Mikäli et jostakin syystä saa koetta sähköpostiisi, voit katsoa ohjeet koulun kotisivuilta ja palauttaa tehtävät osoitteeseen saku.snicker@www.ksyk.fi. Koetehtävät lähetetään osoitteesta saku.snicker@www.ksyk.fi 

Koe alkaa tasan klo 13. Koetehtävät lähetetään pdf-tiedostona sähköpostiisi. Kirjoita vastauksesi sähköpostiviestillä ja palauta koevastaukset sähköpostiviestinä (ei liitetiedostona) osoitteeseen saku.snicker@www.ksyk.fi klo 14.00 mennessä. Voit halutessasi käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, josta leikkaat ja liimaat vastaukset kokeen tehtyäsi sähköpostiviestiin. Myöhässä palautettuja koesuorituksia emme huomioi. Palautettuasi kokeen, kuittaamme sen sähköpostilla vastaanotetuksi. Älä poistu koneeltasi ennen kuin olet saanut kuittauksen.

Koe koostuu kahdesta osasta:

 • Osassa A on viisi kolmen pisteen tehtävää, jotka kaikki ovat pakollisia.
 • Osassa B on viisi viiden pisteen tehtävää, joista valitaan kolme tehtävää.

Yhteen A-osan tehtävään voit näin ollen käyttää aikaa keskimäärin kuusi minuuttia ja yhteen B-osan tehtävään keskimäärin kymmenen minuuttia, joten valmistaudu tarkkailemaan ajankäyttöäsi kokeen aikana huolella.

Huolehdi, että sinulla on toimiva tietokone ja nettiyhteys. Tarkista myös, että saat koneellasi pdf-tiedoston auki. Emme järjestä varakoetta, joten mikäli et tee koetta ilmoitettuna aikana, et voi tulla valituksi Kulosaaren yhteiskoulun opiskelijaksi. 

Ylläoleva tieto on lähetetty myös jokaisen hakijan s-postiin. Mikäli sinulla on kokeeseen liittyviä kysymyksiä, lähetä ne osoitteeseen tt-linja@www.ksyk.fi

HAKEMINEN LINJALLE

Tiede- ja teknologialinjalle haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi) 18.2.-10.3.2020. Hakutoive Kulosaaren yhteiskoulu/ Lukion tiede- ja teknologialinja. Linjalle otetaan 30 opiskelijaa. Linjan opiskelijavalinta perustuu:

 • peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon, enintään 10 pistettä
 • valintakokeeseen, enintään 3 pistettä
 • motivaatiovideoon, enintään 1 pistettä

Vuonna 2019 tiede- teknologialinjalle sisäänotettujen alin pistemäärä oli 11,78 pistettä ja alin keskiarvo 8,50.

Linjan pääsykoe järjestetään aiemmin ilmoitetusta poiketen tiistaina 19.5.2020 klo 13-14. Koe on suomenkielinen. Koe mittaa luonnontieteiden osaamista sekä ajankohtaisten kotimaisten ja kansainvälisten luonnontieteisiin liittyvien asioiden tuntemusta. Kokeeseen osallistuminen on edellytys linjalle hyväksymiselle ja koe tulee tehdä annettuna päivänä. Tiukasta aikataulusta johtuen emme pysty järjestämään varakoepäivää tänä vuonna.  Funktiolaskin on sallittu pääsykokeessa. Ota oma laskin mukaan. Kokeeseen tulee ottaa mukaan myös kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Lisäksi lisänäyttönä hakijat kuvaavat ja lähettävät motivaatiovideon 30.4.2020 mennessä. Kuvaa maksimissaan kahden minuutin video, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

1) Esittäydy lyhyesti - kuka olet?
2) Mikä koulussa opiskeltu luonnontiede kiinnostaa sinua kaikkein eniten, ja miksi?
3) Miksi päätit hakea Tiede- ja teknologialinjalle?
4) Kun ajatellaan viisi vuotta tulevaisuuteen, minkä luonnontieteeseen ja teknologiaan liittyvän asian kehitys kiinnostaa sinua kaikkein eniten?"

Videon teknistä toteutusta ei arvioida, vaan sisältö ratkaisee. Vastaamalla yllä oleviin kysymyksiin järkevästi ja palauttamalla videon ajoissa saat yhden hakupisteen ja pääset osallistumaan pääsykokeeseen. Video palautetaan torstaihin 30.4.2020 mennessä sähköpostin liitetiedostona linjanvetäjä Saku Snickerille osoitteeseen saku.snicker@www.ksyk.fi. Laita sähköpostin otsikoksi "TT-linjan motivaatiovideo" ja oma koko nimesi. Linjanvetäjä varmistaa tämän jälkeen sinulle sähköpostitse kahden arkipäivän sisällä, onko videosi hyväksytty.

Ylläolevat videon sisällölliset vaatimukset on kuvattu sähköpostissa, joka lähetetään kaikille tiede-ja teknologialinjan hakijoille Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa. 

HUOM! Jos tämänhetkisestä koronavirus-tilanteesta johtuen pääsykokeen järjestäminen koululla on toukokuussa mahdotonta, otamme käyttöön etäkokeen. Etäkoe tehdään omalla tietokoneella tiistaina 19.5.2020 klo 13.00. Kokeen kesto on max 1h. Koe tulee tehdä annettuna aikana ja se tulee palauttaa ohjeiden mukaisesti. Etäkokeen lisäksi lisänäyttönä hakijat kuvaavat ja lähettävät motivaatiovideon 30.4.2020 mennessä. Videon tarkemmat sisällölliset vaatimukset kuvataan sähköpostissa, joka lähetetään kaikille hakijoille Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa. 

Jos pääsykoe järjestetään etäkokeena, lähetetään tarkemmat ohjeet etäkokeen suorittamisesta hakijoille sähköpostilla viimeistään 15.5.2020. Ohjeet ovat nähtävillä myös koulun kotisivulla.  

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu 11.6. klo 12-16.00 ja 12.-15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Lisätietoja saat linjanvetäjiltä Saku Snickeriltä ( saku.snicker@www.ksyk.fi)  ja Martti Sloanilta ( martti.sloan@www.ksyk.fi) sekä opinto-ohjaaja Riitta Kaistolta ( riitta.kaisto@www.ksyk.fi), puh. 0400-808 351.

Haku yhteiskunta- ja talouslinjalle

ENNAKKOTIETOA YT-LINJAN ETÄKOKEESTA

Yhteiskunta- ja talouslinjan etäkoe

Yhteiskunta- ja talouslinjan etäkoe pidetään  tiistaina 19.5. klo 10.00 - 11.00 Pääsykoe järjestetään sähköpostitse. Saat Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen pääsykoetehtävät kokeen aloitusajankohtana. Koetehtävät julkaistaan samaan aikaan myös koulun kotisivuilla Ajankohtaista-otsikon alla. Mikäli et jostakin syystä saa koetta sähköpostiisi, voit katsoa ohjeet koulun kotisivuilta ja palauttaa tehtävät osoitteeseen ville.kohvakka@www.ksyk.fi. Koetehtävät lähetetään osoitteesta ville.kohvakka@www.ksyk.fi 

Koe alkaa tasan klo 10. Koetehtävät lähetetään pdf-tiedostona sähköpostiisi. Kirjoita vastauksesi sähköpostiviestillä ja palauta koevastaukset sähköpostiviestinä (ei liitetiedostona) osoitteeseen ville.kohvakka@www.ksyk.fi klo 11.00  mennessä. Voit halutessasi käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, josta leikkaat ja liimaat vastaukset kokeen tehtyäsi sähköpostiviestiin. Myöhässä palautettuja koesuorituksia emme huomioi. Palautettuasi kokeen, kuittaamme sen sähköpostilla vastaanotetuksi. Älä poistu koneeltasi ennen kuin olet saanut kuittauksen.

Kokeessa on kaksi tehtäväosiota. Jälkimmäinen osio korvaa harrastuneisuuspisteen. Jos et ole saanut vahvistusta harrastuneisuuspisteestä ti 19.5. mennessä tai et ole sitä hakenut, vastaa molempiin tehtäviin. Jos olet saanut vahvistuksen harrastuspisteen hyväksymisestä, riittää vastaaminen vain ensimmäiseen osioon. 

Huolehdi, että sinulla on toimiva tietokone ja nettiyhteys. Tarkista myös, että saat koneellasi pdf-tiedoston auki. Emme järjestä varakoetta, joten mikäli et tee koetta ilmoitettuna aikana, et voi tulla valituksi Kulosaaren yhteiskoulun opiskelijaksi. 

Ylläoleva tieto on lähetetty myös jokaisen hakijan s-postiin. Mikäli sinulla on kokeeseen liittyviä kysymyksiä, lähetä ne osoitteeseen ville.kohvakka@www.ksyk.fi

HAKEMINEN LINJALLE

Yhteiskunta- ja talouslinjalle haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi) 18.2.-10.3.2020. Hakutoive Kulosaaren yhteiskoulu/Lukion yhteiskunta- ja talouslinja. Linjan opiskelijavalinta perustuu:

 • peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon, enintään 10 pistettä
 • Valintakokeeseen, enintään 3 pistettä

Vuonna 2019 yhteiskunta- ja talouslinjalle sisäänotettujen alin pistemäärä oli 10,78 pistettä ja alin keskiarvo 8,33.

Yhteiskunta- ja talouslinjan pääsykoe järjestetään aiemmin tiedotetusta poiketen tiistaina 19.5.2020 klo 10-11. Koe mittaa yhteiskuntaopin sekä ajankohtaisten kotimaisten ja kansainvälisten politiikkaan ja talouteen liittyvien asioiden tuntemusta. Kokeeseen osallistuminen on edellytys kouluun hyväksymiselle ja koe tulee tehdä annettuna ajankohtana. Kokeeseen tulee ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tiukasta aikataulusta johtuen emme pysty järjestämään varakoepäivää tänä vuonna. Kaikille hakijoille lähetetään kutsu ja lisätietoja kokeesta Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa.

Yhteiskunta- ja talouslinjan pääsykokeen yhden pisteen arvoisen tehtävän voit korvata harrastuneisuuspisteellä, josta on toimitettava todistus sähköpostilla koulun kansliaan 8.5.2020 mennessä. Tarkemmat ohjeet harrastuneisuuspisteen hyväksiluvusta löydät tämän sivun alaosasta.

HUOM! Jos tämänhetkisestä koronavirus-tilanteesta johtuen pääsykokeen järjestäminen koululla on toukokuussa mahdotonta, otamme käyttöön etäkokeen. Etäkoe tehdään omalla tietokoneella tiistaina 19.5.2020 klo 10.00. Kokeen kesto on max 1h. Koe tulee tehdä annettuna aikana ja se tulee palauttaa ohjeiden mukaisesti. Jos pääsykoe järjestetään etäkokeena, lähetetään tarkemmat ohjeet etäkokeen suorittamisesta hakijoille sähköpostilla viimeistään 15.5.2020. Ohjeet ovat nähtävillä myös koulun kotisivulla. 

Harrastuneisuuden hyväksilukeminen

Valintakokeen viimeisen tehtävän voi korvata harrastuneisuudella, josta on toimitettava kirjallinen todistus rehtorille viimeistään 8.5.2020.

Harrastuneisuuteen hyväksytään:

 • toimiminen vastuutehtävässä (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, taloudenhoitaja, sihteeri) politiikkaan tai talouteen liittyvässä järjestötoiminnassa vähintään vuoden ajan
 • toimiminen yläkoulun oppilaskunnan puheenjohtajana vähintään vuoden ajan
 • osallistuminen kansainväliseen politiikkaa tai taloutta käsittelevään vähintään kaksipäiväiseen konferenssiin
 • muiden vastaavan tasoisten suoritusten hyväksymistä voi tiedustella rehtorilta viimeistään 8.5.2020 osoitteesta lauri.halla@www.ksyk.fi

Todistukset harrastuneisuudesta tulee lähettää rehtori Lauri Hallalle joko postitse osoitteeseen Kulosaaren yhteiskoulu, Lauri Halla,  Ståhlberginkuja 1, 00570 Helsinki. Voit lähettää todistukset myös sähköpostilla osoitteeseen lauri.halla@www.ksyk.fi. Laita sähköpostin otsikoksi "yt-linjan harrastuneisuus". 

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu 11.6. klo 12-16.00 ja 12.-15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Lisätietoja saat linjanvetäjä Ville Kohvakalta (ville.kohvakka@www.ksyk.fi)  ja opinto-ohjaaja Riitta Kaistolta ( riitta.kaisto@www.ksyk.fi), puh. 0400-808 351.