Hae meille

ENNAKKOTIETOA TT-LINJAN ETÄKOKEESTA

Tiede- ja teknologialinjan etäkoe

Tiede- ja teknologialinjan etäkoe pidetään tiistaina 19.5. klo 13-14.00. Pääsykoe järjestetään sähköpostitse. Saat Opintopolkuun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen pääsykoetehtävät kokeen aloitusajankohtana. Koetehtävät julkaistaan samaan aikaan myös koulun kotisivuilla Ajankohtaista-otsikon alla. Mikäli et jostakin syystä saa koetta sähköpostiisi, voit katsoa ohjeet koulun kotisivuilta ja palauttaa tehtävät osoitteeseen saku.snicker@www.ksyk.fi. Koetehtävät lähetetään osoitteesta saku.snicker@www.ksyk.fi 

Koe alkaa tasan klo 13. Koetehtävät lähetetään pdf-tiedostona sähköpostiisi. Kirjoita vastauksesi sähköpostiviestillä ja palauta koevastaukset sähköpostiviestinä (ei liitetiedostona) osoitteeseen saku.snicker@www.ksyk.fi klo 14.00 mennessä. Voit halutessasi käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, josta leikkaat ja liimaat vastaukset kokeen tehtyäsi sähköpostiviestiin. Myöhässä palautettuja koesuorituksia emme huomioi. Palautettuasi kokeen, kuittaamme sen sähköpostilla vastaanotetuksi. Älä poistu koneeltasi ennen kuin olet saanut kuittauksen.

Koe koostuu kahdesta osasta:

  • Osassa A on viisi kolmen pisteen tehtävää, jotka kaikki ovat pakollisia.
  • Osassa B on viisi viiden pisteen tehtävää, joista valitaan kolme tehtävää.

Yhteen A-osan tehtävään voit näin ollen käyttää aikaa keskimäärin kuusi minuuttia ja yhteen B-osan tehtävään keskimäärin kymmenen minuuttia, joten valmistaudu tarkkailemaan ajankäyttöäsi kokeen aikana huolella.

Huolehdi, että sinulla on toimiva tietokone ja nettiyhteys. Tarkista myös, että saat koneellasi pdf-tiedoston auki. Emme järjestä varakoetta, joten mikäli et tee koetta ilmoitettuna aikana, et voi tulla valituksi Kulosaaren yhteiskoulun opiskelijaksi. 

Ylläoleva tieto on lähetetty myös jokaisen hakijan s-postiin. Mikäli sinulla on kokeeseen liittyviä kysymyksiä, lähetä ne osoitteeseen tt-linja@www.ksyk.fi

HAKEMINEN LINJALLE

Tiede- ja teknologialinjalle haetaan yhteishaun kautta (www.opintopolku.fi) 18.2.-10.3.2020. Hakutoive Kulosaaren yhteiskoulu/ Lukion tiede- ja teknologialinja. Linjalle otetaan 30 opiskelijaa. Linjan opiskelijavalinta perustuu:

  • peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoon, enintään 10 pistettä
  • valintakokeeseen, enintään 3 pistettä
  • motivaatiovideoon, enintään 1 pistettä

Vuonna 2019 tiede- teknologialinjalle sisäänotettujen alin pistemäärä oli 11,78 pistettä ja alin keskiarvo 8,50.

Linjan pääsykoe järjestetään aiemmin ilmoitetusta poiketen tiistaina 19.5.2020 klo 13-14. Koe on suomenkielinen. Koe mittaa luonnontieteiden osaamista sekä ajankohtaisten kotimaisten ja kansainvälisten luonnontieteisiin liittyvien asioiden tuntemusta. Kokeeseen osallistuminen on edellytys linjalle hyväksymiselle ja koe tulee tehdä annettuna päivänä. Tiukasta aikataulusta johtuen emme pysty järjestämään varakoepäivää tänä vuonna.  Funktiolaskin on sallittu pääsykokeessa. Ota oma laskin mukaan. Kokeeseen tulee ottaa mukaan myös kuvallinen henkilöllisyystodistus. 

Lisäksi lisänäyttönä hakijat kuvaavat ja lähettävät motivaatiovideon 30.4.2020 mennessä. Kuvaa maksimissaan kahden minuutin video, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

1) Esittäydy lyhyesti - kuka olet?
2) Mikä koulussa opiskeltu luonnontiede kiinnostaa sinua kaikkein eniten, ja miksi?
3) Miksi päätit hakea Tiede- ja teknologialinjalle?
4) Kun ajatellaan viisi vuotta tulevaisuuteen, minkä luonnontieteeseen ja teknologiaan liittyvän asian kehitys kiinnostaa sinua kaikkein eniten?"

Videon teknistä toteutusta ei arvioida, vaan sisältö ratkaisee. Vastaamalla yllä oleviin kysymyksiin järkevästi ja palauttamalla videon ajoissa saat yhden hakupisteen ja pääset osallistumaan pääsykokeeseen. Video palautetaan torstaihin 30.4.2020 mennessä sähköpostin liitetiedostona linjanvetäjä Saku Snickerille osoitteeseen saku.snicker@www.ksyk.fi. Laita sähköpostin otsikoksi "TT-linjan motivaatiovideo" ja oma koko nimesi. Linjanvetäjä varmistaa tämän jälkeen sinulle sähköpostitse kahden arkipäivän sisällä, onko videosi hyväksytty.

Ylläolevat videon sisällölliset vaatimukset on kuvattu sähköpostissa, joka lähetetään kaikille tiede-ja teknologialinjan hakijoille Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa. 

HUOM! Jos tämänhetkisestä koronavirus-tilanteesta johtuen pääsykokeen järjestäminen koululla on toukokuussa mahdotonta, otamme käyttöön etäkokeen. Etäkoe tehdään omalla tietokoneella tiistaina 19.5.2020 klo 13.00. Kokeen kesto on max 1h. Koe tulee tehdä annettuna aikana ja se tulee palauttaa ohjeiden mukaisesti. Etäkokeen lisäksi lisänäyttönä hakijat kuvaavat ja lähettävät motivaatiovideon 30.4.2020 mennessä. Videon tarkemmat sisällölliset vaatimukset kuvataan sähköpostissa, joka lähetetään kaikille hakijoille Opintopolkuun annettuun sähköpostiosoitteeseen huhtikuun alussa. 

Jos pääsykoe järjestetään etäkokeena, lähetetään tarkemmat ohjeet etäkokeen suorittamisesta hakijoille sähköpostilla viimeistään 15.5.2020. Ohjeet ovat nähtävillä myös koulun kotisivulla.  

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 11.6.2020 koulun nettisivuilla. Lisäksi valituille lähetetään hyväksymiskirje sähköpostitse. Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen ja ensimmäisen vuoden kurssivalintojen tekeminen tapahtuu 11.6. klo 12-16.00 ja 12.-15.6.2020 klo 9-15 koululla. Opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6.2020 mennessä tai se peruuntuu.

Lisätietoja saat linjanvetäjiltä Saku Snickeriltä ( saku.snicker@www.ksyk.fi)  ja Martti Sloanilta ( martti.sloan@www.ksyk.fi) sekä opinto-ohjaaja Riitta Kaistolta ( riitta.kaisto@www.ksyk.fi), puh. 0400-808 351.