Koko koulun valinnaiset

Koko koulun valinnaiset lukuvuonna 2018-2019

Koko koulun valinnaiset kurssit menevät jaksoissa 1-3 kerran viikossa torstaisin klo 14.15- 15.45. Voit valita alla olevasta listasta itseäsi kiinnostavan YHDEN kurssin.

Art Club
Applied arts, paint, create and enjoy.
 
Body and mind
Keho ja mieli muodostavat kokonaisuuden. Rauhallisten kehon harjoitusten avulla pyritään löytämään myös mielen rentoutusta.
 
Current events
Weekly media analysis and debate in a group interested in politics and economics.
 
Fashion design
Muotikuvasta vaatteeksi, mietitään omaa tyyliä, suunnitellaan ja ommellaan vaate tai asuste.
 
Filocafé
Tule mukaan yhteisölliseen, pohdiskelevaan, keskustelevaan ja tutkiskelevaan filosofiyhteisöön! Kurssi toteutetaan filosofisen kahvilakulttuurin periaatteiden mukaisesti (ks. https://en.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9_Philosophique). Löydämme ongelman jokaiseen ratkaisuun!
 
Frisbeegolf
Kurssilla harjoitellaan ja pelataan frisbeegolfia ympäri pääkaupunkiseutua. Oppitunnit ovat usein tuplatunteja, joten oma harrastus torstai-iltapäivisin on este kurssivalinnalle. 
 
Golfin green card
Oletko kiinnostunut golfista ja haluaisit aloittaa lajin? Tiesitkö, että kentälle pääsy vaatii, että suoritat ns. golfin ajokortin. Nyt sinulla on oiva mahdollisuus suorittaa tämä green card valinnaiskurssilla Paloheinä Golfissa. Kurssiin kuuluu n. 5 kertaa opetusta + koe ja n. 5 kertaa peliä. Alustavan tiedon mukaan Green card maksaa 40€ ja pelikerrat n. 10€/kerta. Lisäksi kustannettavaksi tulee matkat Paloheinään. Kurssin kustannukset ovat siis n. 100€.
 
Ilmaisua ja esityksiä (vain 9. lk)
Kiinnostaako esiintyminen? Haluatko kokemusta juhlien tekemisestä ja toteuttamisesta? Kurssilla tehdään yhdessä pieniä esityksia koulun juhliin, esim. puuro- ja joulujuhla. Kurssi ei edellytä musikaalisia tai taiteellisia lahjoja!
Näytönlukuohjelman tuki on käytössä.
 
Islamilainen maailma
Kurssilla tutustutaan islamilaiseen maailmaan ja sen monimuotoisuuteen sekä ajankohtaisiin islamiin liittyviin teemoihin. Kurssiin kuuluu yhteisten tapaamisten lisäksi vierailuja.
 
Juoksukoulu
Tule harjoittamaan juoksutekniikkaa ja -kuntoasi. Treenit pääosin ulkona.
 
Katsomus-TET
Kurssilla tutustutaan valittuun uskontoon tai katsomukseen yhteisössä, yhdistyksessä tai järjestössä tapahtuvana työelämään tutustumisena. Kurssiin kuuluu myös ryhmän yhteisiä tapaamisia ja vierailuja.
 
Kielioppia liikkuen
Mikä onkaan subjekti? Milloin pilkkua käytetään? Kurssilla harjoitellaan ja kerrataan suomen kielioppia toiminnallisesti ja liikkuen. Kurssille voivat osallistua kaikki - kielioppinero ei tarvitse olla!
 
Kirjallisuus ja pedagoginen draama
Kurssilla luetaan erilaisia kaunokirjallisia tekstejä ja analysoidaan niitä draaman työtapojen avulla.
 
KSYK One School Band
Playing music together. Great for more advanced students, but complete beginners are welcome, too. Plenty of opportunities to perform in school events, especially the Christmas play. We play student requests and more. If you love music, this is for you!
 
Kuoro
Koulun kuoro laulaa uusia hittejä ja klassista musiikkia kuorolaisten toiveiden mukaan. Esiintymään päästään koulun juhlissa ja muissa tilaisuuksissa.
 
Käytös ja tapakulttuuri
Millaisia käsieleitä ei kannata käyttää Ranskassa tai Egyptissä? Miten häitä ja hautajaisia vietetään vaikkapa Intiassa? Tapojen tunteminen ja kaunis käytös lisäävät toisten huomioon ottamista, keskinäistä arvostusta ja asioiden sujumista. Kulttuurien välisten erojen ja yhtäläisyyksien tunnistaminen ja tietoisuuden lisääminen ovat tärkeitä kansainvälisessä maailmassa. Kurssilla pohditaan myös uusien SOME-ympäristöjen hyvän käytöksen etikettejä ja vaikutuksia vuorovaikutukseen.
 
Luonnonväreillä värjääminen
Värjätään lankoja luonnonväreillä, värjätyistä materiaaleista valmistetaan oma työ.
 
Movie club
Kurssin aikana katsotaan sekä klassikoita että uudempia elokuvia osittain oppilaiden kiinnostuksen mukaan. Elokuvista keskustellaan ja niistä voidaan kirjoittaa myös arvosteluita. Kurssiin voi sisältyä myös vierailuja. Oppitunnit ovat pääasiassa kaksoistunteja. 
 
News World
The course introduces students to a variety of current news from the perspective of e.g. British, American and Australian media. Depending on the students’ interests they can also explore the week’s topical issues in other languages.
 
Oil painting and fine arts
Classic fine art including oil and acrilic painting, pastel and chalk and watercolour techniques.
 
Opi ohjaamaan liikuntaa
Tule ja opi liikunnanohjauksen perusteita oman lajisi kautta. Kurssilla oppilaat toimivat toistensa ohjaajina. Vaatimuksena aktiivinen oman lajin harrastaminen.
 
Rakentelu
Suunnittele ja toteuta oma projekti pääasiassa teknisen työn materiaalein ja välinein.
 
Science Watch
Science watch will keep the finger of the students on the pulse of scientific development. Curiosity will have them ranging far and wide over current scientific events. Inquisitive minds will look deeper into areas of personal interest. Understanding will grow as they link up ideas into an ever growing conceptual framework. This information will then be communicated with the rest of the school.
 
Shakki
Kurssilla suoritetaan shakin perusteet. Perehdytään strategiaan, taktiikkaan ja erilaisiin ongelmanratkaisun perusteisiin. Oppilaat pelaavat mahdollisimman tasaväkisen vastustajan kanssa. Opetus sisältää erilaisia kirjallisia ongelmanratkaisutehtäviä. Mahdollisuus valmistautua myös koulujenvälisiin shakkikilpailuihin.
 
Stadin ruokakulttuuri 
Safkaa Stadista. Joka toinen kerta ollaan opintovierailulla ja joka toinen kerta kokkaillaan ja/tai leivotaan kotitalousluokassa. Käytännönkerrat liittyvät vierailukohteisiin. Tutustumiskohteiteina esim. Helsinkiläinen kahvila, leipomo, ravintolakoulu ja etniset ruokakaupat.
 
Street dances
Opi coolit muuvit Dance Team Internationalin ohjaamana.
 
Tilastoposterikilpailu
Tehdään tilastomatematiikasta mielenkiintoista. Koostetaan posteri, jolla on mahdollisuus päästä kansainväliseen posterikilpailuun.
 
Turisti-italia
Hyödyllisiä fraaseja matkailijalle italian kielellä, tapakultttuuria ja maantuntemusta. 
 
Tutki, kokeile ja kehitä
Tutustu tieteellisen tutkimuksen tekemiseen ja kehitä oma tutkimus tai keksintö. Kurssin tuotoksella on mahdollista osallistua kansalliseen tiede- ja teknologiakilpailuun. 
 
Työelämäguru
Miten hakea (kesä)töitä, miten selviytyä työhaastattelusta? Minkälaisen verokortin tarvitsen? Miten tunnistan ja teen näkyväksi osaamiseni? Työelämäguru-kurssilla saat valmiuksia työelämään ja urasuunnitteluun. Kurssilla saat käytännön työelämätietoa ja rohkeutta työnhakuun. Työhaastatteluihin valmentautumista harjoitellaan draamallisten menetelmien avulla. Kurssilla tutustutaan myös eri ammattialoihin ja vieraillaan esimerkiksi rekrytointiyrityksessä, Ohjaamossa, TE-toimistossa ja erilaisilla työpaikoilla. Vierailut suunnitellaan yhdessä ja kohteiden valinnassa pyritään ottamaan ryhmän kiinnostuksen kohteet huomioon. Kurssin aikana oppilaalla on mahdollisuus suorittaa yksin tai ryhmän muiden oppilaiden kanssa ns. job shadowing –vierailu, joka kestää tyypillisesti 2-4 tuntia tai oppilas voi halutessaan tehdä kaksi lyhyempää job shadowing –vierailua. 
 
Uskonnot maailmanpolitiikassa
Kurssilla tutustutaan uskontojen rooliin ja merkitykseen maailmanpolitiikassa. 'In God We Trust' on Yhdysvaltojen virallinen tunnuslause. Heijastuuko tunnuslause myös maan politiikkaan? Entämä millainen vaikutus uskonnollisella radikalisoitumisella on yleisiin asenteisiin?
 
Vapaaehtoistyö
Anna hyvän kiertää! Tutustutaan vapaaehtoistyön eri muotoihin ja organisaatioihin. Tuetaan vanhuksia ja heikompia niin Suomessa kuin kansainvälisesti.
 
Väittelykerho
Haluatko harjoitella väittelytaitoja? Kerhossa valmistaudutaan sekä lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailuun (Nufit), että yläkoululaisten väittelyn SM -kilpailuun. Mukaan voi myös tulla vaikka kilpaileminen koulujen välisissä kisoissa ei kiinnostaisikaan.
 
Weekly work out
Viikoittainen treeni, jossa hiki virtaa ja kunto kasvaa. Treenipaikka vaihtelee.

 

Muita Koko koulun valinnaisaineita, joita ei ole tarjolla lukuvuonna 2018-2019

Blogs
Perusta oma blogi ja opi kirjoittamaan itseäsi ja yleisöä kiinnostavia tekstejä. 
 
Koodaus
Get familiar with programming by coding your own website with HTML language!
 
Liikkuen Stadissa
Tutustutaan monipuolisesti Stadin eri liikuntamahdollisuuksiin ja -paikkoihin.
 
Näytelmäkurssi (Vain 9. luokkalaisille!)
Näytelmäkurssin aikana tuotetaan valmis esitys. Pääset osallistumaan näytelmän ja/ tai pienempien esitysten suunnitteluun, dramatisointiin ja toteuttamiseen.
 
Satujen ja tarinoiden maailma
The course Introduces students to the historical and cultural world of the fairy tales. The purpose is to enhance students’ language skills and let them explore this fascinating genre in a new light.
 
Teatteritaiteen perusopinnot 1
Tällä alkeiskurssilla tutustutaan teatteriin leikin ja tarinankerronnan kautta. Kurssilla pelataan, leikitään, kartutetaan ryhmätyötaitoja, opetellaan improvisaation ja ilmaisutaidon alkeita ja annetaan mielikuvituksen lentää. Lisäksi valmistetaan pienimuotoisia esityksiä oppilaiden omista ideoista käsin.