header image.
I think that KSYK is the best school that I have ever been in. Tugce

7. - 9. Luokan valinnaiskurssit

Yläkoulussa opiskellaan vähintään 30 kurssia lukuvuodessa eli kursseja kertyy yläkoulun aikana yhteensä vähintään 90. Kurssit koostuvat pakollisista ja valinnaisista kursseista. Ainoat alakoulusta yläkouluun jatkuvat valinnat ovat pitkät kielivalinnat eli tyypillisesti kolmannella luokalla alkanut A1-kieli ja neljännellä luokalla alkanut A2-kieli. Muut valinnat tehdään Kulosaaren yhteiskoulussa seuraavasti: 

7. luokka

Kaikki A2-kielen lukijat:               vapaaehtoinen B2-kieli ja KSYK-tunti

Kaikki muut:                                 1 valinnaisainekurssi, vapaaehtoinen B2-kieli ja KSYK-tunti

Valittavana olevat B2-kielet ovat espanja, saksa tai ranska. Valittu B2-kieli jatkuu koko yläasteen ajan. Valinta on sitova. Tämän lisäksi kaikki oppilaat voivat opiskella ylimääräisenä aineena Native English -kurssit 1-2 (8. ja 9. luokalla aine kuuluu valinnaisaineiden joukkoon. B2-kielen opiskelijat voivat valita Native English -kurssit ylimääräisinä kursseina, mikäli ryhmään mahtuu ruotsista vapautettujen oppilaiden lisäksi).

Käsityössä 7. luokkalaiset tutustuvat kurssin verran tekstiilityöhön ja tekniseen työhön. Ennen käsityön kolmannen kurssin alkua (KS3), oppilaat valitsevat kumpaa edellä mainituista he haluavat opiskella käsityön viimeisen pakollisen kurssin.

 

8. luokka

A2-kielen lukijat:                          2 valinnaisainekurssia ja KSYK-tunti

A2-ruotsin lukijat:                        3 valinnaisainekurssia ja KSYK-tunti

A2-kielen ja B2-kielen lukijat:      KSYK-tunti

A2-ruotsin ja B2-kielen lukijat:    1 valinnaisainekurssi ja KSYK-tunti

B2-kielen lukijat:                          1 valinnaisainekurssi ja KSYK-tunti

Kaikki muut:                                 3 valinnaisainekurssi ja KSYK-tunti

*Yllä A2-kielen lukijoilla tarkoitetaan pitkän ranskan, saksan tai espanjan lukijoita (joillakin kieli voi olla myös A1-kielenä). A2-ruotsi on eroteltu erikseen.

 

9. luokka

Kaikki A2-kielen lukijat:                          3 valinnaisainekurssia ja KSYK-tunti

Kaikki A2-kielen ja B2-kielen lukijat:      1 valinnaisainekurssi ja KSYK-tunti

B2-kielen lukijat:                                     2 valinnaisainekurssia ja KSYK-tunti

Kaikki muut:                                            4 valinnaisainekurssia ja KSYK-tunti

 

* Valinnaisainekursseilla ryhmä koostuu saman luokkatason oppilaista.

** Kaikki Kulosaaren yhteiskoulun oppilaat voivat valita yhden koko koulun valinnaisaineen eli KSYK-tunnin. Näin KSYK-tunnin ryhmä koostuu aineesta kiinnostuneista oppilaista 7. luokkalaisista mahdollisesti aina lukiolaisiin asti. Yläkoululaisille KSYK-tunti on yksi kunkin vuosiluokan valinnaisaineista.

Valinnaisaineissa ei voi opiskella samaa kurssia kahta kertaa. Mikäli jollekin kurssille ei voida ottaa kaikkia halukkaita, huomioidaan ensin ajoissa  palautetut ja ohjeiden mukaisesti täytetyt lomakkeet. Toisinaan ryhmä saattaa myös jäädä muodostumatta, jos valitsijoita on liian vähän. Tämän takia valintoja tehdessä pyydetään valitsemaan myös varavaihtoehtoja suosikkivalinnan lisäksi. Kaikki kurssivalinnat ovat sitovia, eikä niitä vaihdeta kesken vuotta.