header image.
I'm really lucky to come to this school and I am writing this right from the heart, this is the best school ever! Tugce

TET

Työelämään tutustuminen (TET) on osa peruskoulun 8. ja 9. luokan opetussuunnitelmaa. Työelämään tutustuminen kestää kummallakin luokka-asteella viikon verran (toukokuu/lokakuu). TET on kouluelämän ja työelämän yksi yhteistyömuodoista ja monesti erittäin odotettu kouluarkeen vaihtelua ja uusia kokemuksia tuova jakso.

Työelämään tutustuminen TET-jaksolla tarjoaa mahdollisuuden hankkia kokemuksia työympäristöstä, lisätä työelämätietoutta ja saada kokemuksia itsestä työntekijänä. Omakohtaiset, aidot kokemukset antavat näkökulmia eri aloista ja siitä minne jatko-opinnoissa voisi hakeutua. Oppilaat hankkivat itse TET-paikan, mutta apua voi pyytää myös opinto-ohjaajalta. TET-paikan hankkiminen on arvokasta kokemusta työnhausta.

Oppilaat kirjoittavat 9. luokalla TET-jaksosta raportin (opo + äidinkieli/suomen kieli). TET-jaksosta saatetaan keskustella myös muissa aineissa hyödyntäen TET:ssä kertyneitä kokemuksia. Oppilaat palauttavat sekä TET-sopimuksen kopion, että TET-todistuksen koululle opinto-ohjaajan ohjeistuksen mukaisesti.

 

Lukuvuonna 2017-2018 TET-jaksot ovat:

9. luokka: 2.10.–6.10.2017.
8. luokka: 21.5.–25.5.2018.

Kulosaaren yhteiskoulussa toteutetaan myös yhden päivän mittainen työelämään tutustuminen koulun ruokalassa. Tutustuminen tapahtuu työparin kanssa ja kaikki yläkoulun oppilaat osallistuvat siihen. Tarkemmasta aikataulusta tiedottaa kunkin luokan luokanvalvoja, eikä sopimusta tarvitse tehdä.
 
 

Ohjeet, sopimukset ja todistus

 

Lisätietoa TET:stä