header image.
I think ksyk is a excellent school because the teachers are very good and the level of teaching is very good and diverse. Marcus

Kun koulu loppuu

Yhteishaun tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tulokset

Kevään 2017 yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 15. kesäkuuta oppilaitoksissa ja niiden kotisivuilla. Listoilla näkyvät vain ne hakijat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Kaikille valituille lähetetään kirje kotiin.

 

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Tarjottu opiskelupaikka pitää ottaa vastaan torstaihin 29. kesäkuuta mennessä niiden ohjeiden mukaan, jotka sinulle lähetetyssä hyväksymiskirjeessä on annettu. Tyypillistä on, että hyväksymiskirjeessä kutsutaan ottamaan opiskelupaikka vastaan välittömästi tuloksien julkaisemisen jälkeen. Noudata aina hyväksymiskirjeen ohjeita! Jos tarjottua opiskelupaikkaa ei ota vastaan, siitä tulee peruutuspaikka, joka annetaan jonossa seuraavalle.

Lukioihin pitää viedä alkuperäinen peruskoulun päättötodistus. Valmistaudu tekemään ensimmäisen vuoden kurssivalinnat opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Ammatillisen koulutuksen paikka varmistetaan kirjeessä olevien ohjeiden mukaan.

 

Jos Jäät ilman opiskelupaikkaa

Oma opinto-ohjaaja päivystää koululla

Jos saat tietää, ettet ole saanut yhteishaussa opiskelupaikkaa, ota mahdollisimman pian yhteyttä opinto-ohjaajaasi, joka päivystää koululla:

to 15.6 ja pe 16.6. klo 9-14, sovittaessa myös muina aikoina ja elokuun alussa.

Karoliina Käpylehto, karoliina.kapylehto @ ksyk.fi tai 050 436 5601
Jussi Ikkala, jussi.ikkala @ ksyk.fi tai 040 552 9708

 

Lisätietoja

Ohjaamo
Ohjaamossa moniammatillinen henkilökunta auttaa sinua muun muassa työ- ja koulutuspaikan etsinnässä, asumiseen- ja toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä tai mieluisan harrastuksen löytämisessä. Ajanvarausta ei tarvita, mutta sen voi tehdä.
Osoite: Fredrikinkatu 48 (katutaso)
Aukioloajat: ma 12–17, ti–pe 10–17
Puhelinnumero ja ajanvaraus: 040 704 6818/ 09 310 25861(joka päivä klo 9–15)
Sähköposti: ohjaamo@hel.fi
Kotisivu: www.ohjaamo.hel.fi
 
Stadin ammattiopiston hakutoimisto
Hakutoimistosta saa tietoja, neuvontaa ja ohjausta koulutuksista ja niihin hakeutumisesta. Voit kysyä tietoa sähköpostitse ja puhelimitse, tai käydä paikan päällä tapaamassa opintosihteeriä tai opinto-ohjaajaa.
Osoite: Hattulantie 2, 1. krs
Avoinna ma–to 9.00–15.00 ja pe 9.00–14.30
Puhelinnumero: 09 310 89318/ 050 349 7616
Sähköposti: hakutoimisto@edu.hel.fi
 
Opetusviraston neuvonta
Osoite: Töysänkatu 2
Aukioloajat: Avoinna arkisin 8.15-16.00
Puhelinaika: 09 310 86400 arkipäivisin 9-12 ja 13-15
 
 
Muita hyödyllisiä sivustoja ovat
kunkoululoppuu.fi (mm. Kysy opolta -palvelu)

 

Hakuvaihtoehtoja

Lisävuosi peruskoulun jälkeen, haku 23.5.-25.7. osoitteessa www.opintopolku.fi

LUVA eli maahanmuutajien lukioon valmistava koulutuS pitää sisällään lukio-opintoihin tarvittavaa suomen kielen opiskelua, yhteiskunta- ja kulttuurintuntemusta sekä opiskeluvalmiuksien vahvistamista. Luvassa on mahdollista myös korottaa perusopetuksen arvosanoja tai opiskella lukiokursseja.

VALMA eli ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulUtUS helpottaa hakeutumista ja siirtymistä perusopetuksesta ammatilliseen koulutukseen. Valman aikana voi parantaa opiskeluvalmiuksia ja vahvistaa opinnoissa tarvittavaa tietopohjaa. Samalla voi tustua monipuolisesti eri koulutusaloihin, ammatteihin ja työelämään. Valmassa voi myös tarvittaessa korottaa peruskoulun arvosanoja tai suorittaa ammatillisia opintoja.

10-luokka tarjoaa mahdollisuuden paikata peruskoulutietoihin Jaaneitä aukkoja, nostaa numeroita ja harkita rauhassa, mitä ryhtyisit opiskelemaan.

 

Täydennyshaku

Yhteishaussa vapaaksi jääneet paikat ovat haettavissa 16.6. alkaen. Syksyksi voi saada opiskelupaikan, vaikka jäisikin ilman paikkaa yhteishaussa. Paikkoja haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi . Löydät vapaat paikat Opintopolun hakutoiminnolla 16.6. alkaen. Käytä lisäksi Haku on käynnissä -rajausehtoa. Voit lisäksi rajata hakutuloksia pohjakoulutuksesi ja koulutuksen sijainnin mukaan. Tarkkaile myös sinua kiinnostavien oppilaitoksien kotisivuja.

 

Esimerkkejä koulutuksista, joihin voi hakea jatkuvasti

Nuorten oppisopimuskoulutus stadinammattiopisto: Oppisopimus.hel.fi
Stadin ammattiopiston avoimet opinnot stadinammattiopisto.fi: Avoimet opinnot
Nuorten työpajat stadinammattiopisto.fi: Nuorten työpajat
Helsingin aikuislukio: helsinginaikuislukio.fi