header image.
Our school is like a second home to me. Ivana

Tule yläasteelle

Kulosaaren yhteiskoulu tarjoaa mahdollisuuden innostavaan oppimiseen mukavassa ja kansainvälisessä yhteisössä. Meillä tärkeää on yrittäminen, opinnoissa edistyminen, kaikista huolehtiminen sekä hyvä ja muut huomioiva käyttäytyminen. Koulu tarjoaa myös monipuoliset oppilashuoltopalvelut.

Kulosaaren yhteiskoulun peruskoululuokilla 7‒9 on mahdollista opiskella suomenkielisillä, kaksikielisillä (suomi-englanti) ja englanninkielisillä luokilla. Oppilaamme tulevat Helsingistä sekä muista kunnista.

Suomenkielisille luokille voi hakea kuka tahansa. Oppilaat otetaan omalta oppilaaksiottoalueelta, ja luokkia täydennetään muualla asuvilla oppilailla. Kaksikielisillä luokilla opiskellaan suomeksi ja englanniksi. Tavoitteena on saavuttaa erinomainen englannin kielen osaaminen tai ylläpitää jo olemassa olevaa kielitaitoa. Luokille on soveltuvuuskoe. Englanninkielisillä luokilla opiskellaan pääsääntöisesti englanniksi. Kaikki oppilaat opiskelevat myös suomea äidinkielenä tai toisena kielenä. Tärkeimmät käsitteet opitaan kahdella kielellä. Luokille on soveltuvuuskoe.

Koulun 7. luokille haetaan Helsingin kaupungin oppilaaksioton mukaisesti. Kuudesluokkalaiset saavat kouluistaan oppilastietokortin, jolla voi hakea kaksikielisille ja kansainvälisille soveltuvuuskoeluokille tai suomenkielisille luokille. Kortti palautetaan omalle luokanopettajalle tammikuussa 2017. Kouluun voivat hakea myös muissa kunnissa asuvat oppilaat. Oppilas voi hakea muuhun kuin oman oppilaaksiottoalueensa yläasteen kouluun kirjoittamalla 1. ja 2. hakutoiveisiin haluamansa koulun nimen.

 

Hakuaikataulu

10.1.2018 klo 18.00 Tiedotustilaisuus kuudesluokkalaisille ja heidän huoltajilleen.

13.1.2018 klo 10.00‒14.00 Avoimien ovien päivä kaikille koulusta kiinnostuneille. Tervetuloa info-tilaisuuksiin, seuraamaan oppitunteja, tapaamaan opettajia ja tutustumaan oppilaisiin! Info-tilaisuuksien tarkemmat ajat ilmoitetaan lähempänä.

18.1.2018 ilmoittautumislomakkeiden palautus soveltuvuuskoeluokille. Luokille pyrkivät täyttävät lomakkeet tarvittaessa luokanopettajan avustuksella ja palauttavat ne Kulosaaren yhteiskoulun kansliaan.

 

Kuudesluokkalaisen ilmoittautuminen soveltuvuuskokeeseen

Oppilastietolomake (muut kuin helsinkiläiset)

 

25.1.2018 klo 9.00 Soveltuvuuskoe
Englannin koe, jonka tarkoitus on selvittää oppilaan kyky opiskella menestyksekkäästi vieraalla kielellä. Kesto 2 tuntia.
Äidinkielen koe suomea äidinkielenä opiskeleville tai suomi toisena kielenä -oppilaille. Kesto 1,5 tuntia. Äidinkielen kokeeseen jääville tarjotaan lounas.

Jos hakija ei pysty osallistumaan soveltuvuuskokeeseen kyseisenä ajankohtana hyväksyttävästä syystä, voidaan koe järjestää hänelle toisena päivänä. Ole yhteydessä apulaisrehtori Richard Cousinsiin, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

14.3.2018 klo 12.00 syksyllä 2018 aloittavien 7. luokkalaisten nimet julkaistaan koulun ovella ja www-sivuilla.