Lukiolinjat

 

YLEISLINJALLA lukion pakolliset kurssit opiskellaan suomeksi, syventävät kurssit ovat kaksikielisiä ja ylioppilaskirjoituksiin valmentavat kurssit suomenkielisiä. Tavoitteena on akateemisen osaamisen lisäksi harjaannuttaa opiskelijoita sujuvaan englannin kieleen. Linjalle otetaan vuosittain 30 opiskelijaa. Vuonna 2017 yleislinjalle sisäänotettujen alin keskiarvo oli 9,5.

Tarkemmat linjakohtaiset kotisivut löydät täältä.

ENGLANNINKIELISELLÄ LINJALLA opiskelu on kaksikielistä. Opiskelijalta vaaditaan suomen kielen lisäksi hyvää englannin kielen taitoa, koska osa opetuksesta ja oppimateriaaleista on osittain tai kokonaan englanninkielisiä. Ylioppilaskirjoituksiin valmentavat kurssit ovat suomenkielisiä, koska kaksikielisen opetuksen päätteeksi opiskelijat suorittavat ylioppilastutkinnon. Lisäksi tuemme opiskelijaa mikäli hän haluaa tehdä kansainvälisiä AS/A level –kokeita.  Linjalle otetaan vuosittain 60 opiskelijaa.  Vuonna 2017 englanninkieliselle linjalle vaadittiin vähintään 13,67 pistettä/15 (alin keskiarvo 8,67).

Tarkemmat linjakohtaiset kotisivut löydät täältä.

YHTEISKUNTA- JA TALOUSLINJALLA painotetaan yhteiskunnallisia aineita sekä taloustiedettä. Pakollisten kurssien lisäksi linjan opinnot sisältävät syventäviä ja soveltavia kursseja yhteiskunnan ja talouden alueilta kuten kansainvälistä politiikkaa, sosiaalitieteitä, liiketaloutta ja kauppaa. Pakolliset opinnot linjalla ovat pääosin suomeksi, mutta suomenkielistä opiskelua täydennetään englanninkielisillä osioilla. Syventävät kurssit ovat kaksikielisiä ja ylioppilaskirjoituksiin valmentavat kurssit suomenkielisiä. Linjalle otetaan vuosittain 30 opiskelijaa. Yhteiskunta- ja talouslinjalle alin pisteraja vuonna 2017 oli 12,12/15 (alin keskiarvo 8,42).

Tarkemmat linjakohtaiset kotisivut ja kurssikuvaukset yt-linjan kursseista löydät täältä.

TIEDE-JA TEKNOLOGIALINJALLA syvennetään luonnontieteiden ymmärtämistä ja osaamista. Opiskelijat voivat painottaa opiskelussaan luonnontieteitä ja teknologiaa. Linjan opinnot sisältävät syventäviä ja soveltavia kursseja luonnontieteiden, teknologian, matematiikan ja soveltavien tieteiden alalta.  Pakolliset opinnot linjalla ovat pääosin suomeksi, mutta suomenkielistä opiskelua täydennetään englanninkielisillä osioilla. Syventävät kurssit ovat kaksikielisiä ja ylioppilaskirjoituksiin valmentavat kurssit suomenkielisiä. Linjalle otetaan vuosittain 30 opiskelijaa. Tiede-ja teknologialinjalle alin pisteraja vuonna 2017 oli 12,34/15 (alin keskiarvo 8,92).

Tarkemmat linjakohtaiset kotisivut ja kurssikuvaukset tt-linjan kursseista löydät täältä.