header image.
Thank you all of the teachers for making this school awesome place, and making learning fun! Tugce Dalkilic

Opintojen tuki ja ohjaus

Opiskelijan tuessa ja ohjauksessa ovat mukana opinto-ohjaaja, ryhmänohjaaja, eri aineiden opettajat ja myös koulun muu henkilökunta. Jokainen opiskelija kuuluu ohjausryhmään, josta vastaa ryhmänohjaajaksi nimetty opettaja. Ryhmänohjaajat tapaavat oman ryhmänsä keskiviikkoisin ryhmänohjaajan tuokiossa, jossa informoidaan opintoihin ja koulun arkeen liittyvistä ajankohtaisista asioista. Ryhmänohjaaja on tavoittavissa parhaiten Wilman kautta.

Lukiossamme toimii opiskelijahuoltoryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti kouluvuoden aikana. Ryhmään kuuluu kuraattori, terveydenhoitaja, opinto-ohjaaja, erityisopettaja sekä koulupsykologi. Opiskelijahuoltoryhmän tehtävänä on tukea lukiolaisten hyvinvointia sekä parantaa koulun ihmissuhteita ja yleistä viihtyvyyttä. Ryhmän jäseniin voi ottaa yhteyttä opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Kurssimuutokset sekä opintosuunnitelmien muutokset tehdään opinto-ohjaajien kanssa. Jos opintoihin, elämään tai tulevaisuuteen liittyvät asiat mietityttävät, opinto-ohjaajaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Opinto-ohjaajat tavoittaa koululta pääsääntöisesti maanantaista torstaihin klo 9 - 15 sekä perjantaisin ajanvarauksella.

Erityisopettaja antaa yksilöllistä ohjausta erilaisissa opiskelutekniikoihin liittyvissä asioissa. Hän tekee tarvittaessa opiskelijalle lukitestin ja siihen liittyvät lausunnot ylioppilastutkintolautakunnalle ja konsultoi opiskelijoita ja haluttaessa myös huoltajia luki-tuloksista. Erityisopettaja on tavattavissa koululla päivittäin.

Jos opiskelijalla on pulmia koulunkäyntiin, ihmissuhteisiin, päihteisiin, ajankäyttöön tai elämänmuutoksiin liittyvissä asioissa, opiskelija tai hänen huoltajansa voi ottaa yhteyttä kuraattoriin. Kuraattori on tavattavissa koululla maanantaissta torstaihin. 

Koulupsykologi tukee ja ohjaa opiskelijaa mielenterveyteen, toimintakykyyn ja tunne-elämään liittyvissä asioissa sekä antaa psyykkistä keskustelutukea. Tarvittaessa koulupsykologi ohjaa opiskelijan jollekin toiselle opiskelijahuollon edustajalle tai koulun ulkopuolisen tahon piiriin. Koulupsykologi on tavattavissa koululla maanantaisin sja keskiviikosta perjantaihin.

Terveydenhoitaja on tavattavissa maanantaista torstaihin. Ilman ajanvarausta terveydenhoitajan ajat ovat arkipäivisin klo 9.30 - 9.50 ja klo 11.00 - 11.30.

Opiskelijahuoltoryhmän sähköpostiosoitteet ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Riitta Kaisto opinto-ohjaaja  14bc,15b,16b,17c       0400 808 351      
Leena Oittila opinto-ohjaaja  14ad, 15acd,16acd,17be 050 409 7858
Milla Määttä opinto-ohjaaja  17ad 050 593 4080
Taru Alkio erityisopettaja   050 350 1218
Meri Miettinen kuraattori   (09) 2289 1815
Martina Meyer terveydenhoitaja   050 310 5596
Iida Vuollo koulupsykologi   050 512 5089