header image.
There are so many people from so many different countries. Tugce

Lukiotutkinto

Lukio-opinnot koostuvat valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaisista pakollisista ja syventävistä kursseista sekä koulukohtaisista syventävistä kursseista sekä opintojen lopussa suoritettavista ylioppilaskokeista. Lukion aikana opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia, joista pakollisia on 47 lyhyen matematiikan lukijoille ja 51 pitkän matematiikan lukijoille. Syventäviä kursseja on suoritettava vähintään 10.

Lukuvuonna 2016 ja 2017 lukio-opintonsa aloittavilla opiskelijoilla on mahdollisuus valita valtakunnallisen opetussuunnitelman sijaan valtakunnallinen tuntijakokokeilu, joka mahdollistaa suuremman valinnanvapauden lukio-opinnoissa. Opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia, joista pakollisia on 30-34 kurssia. Lisäksi opiskelijan tulee suorittaa yhteensä 24 valtakunnallista syventävää kurssia. Reaaliaineet on jaettu ympäristö- ja luonnontieteiden sekä humanistis-yhteiskunnallisten tieteiden ryhmiin. Opiskelijan tulee valita molemmista ryhmistä vapaavalintaisesti vähintään 9 valtakunnallista syventävää kurssia osaksi opintojaan. Terveystiedosta ja katsomusaineista opiskelijan tulee tehdä yksi kurssi molemmista. Muissa oppiaineissa opiskelija noudattaa valtakunnallisen opetussuunnitelman (2016) mukaista tuntijakoa.

 Lukio -opinnot ja kurssit valmistavat opiskelijaa opintojen lopussa pidettävään ylioppilastutkintoon.  Lukio-opintojen lopussa opiskelija saa lukion päättötodistuksen sekä ylioppilastodistuksen. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden niin kotimaisiin kuin ulkomaisiin korkeakouluihin.

Kulosaaren lukion opiskeluohjelma on laadittu kolme vuotta kestäväksi.