header image.
There are so many people from so many different countries. Tugce

Kirjasto

Koulukirjasto

Koulussamme on viihtyisä ja hyvin varusteltu kirjasto. Kirjasto on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä koulupäivien aikana. Kirjastossa voi lainata kirjoja, opiskella tai käyttää tietokonetta. Kirjastossa on myös laaja valikoima sanoma- ja aikakauslehtiä.

Kirjastossa on monipuolinen valikoima kirjallisuutta, tietokirjoja ja lukion oppikirjoja. Kirjastossa voi käyttää tietokonetta opiskelutarkoituksiin ja tiedonhakuun. Koulutöitä voi tulostaa kirjastossa.

Lukiokirjojen lainaaminen

Lukion vanhan opetussuunnitelman pakollisten kurssien oppikirjat voi lainata panttia vastaan. Pantti palautetaan opiskelijalle hänen palautettuaan kaikki lainaamansa kirjat ja lopettaessaan koulun.

Koulukirjasto on avoinna koulupäivisin klo 8.00‒16.00

Yleisölle avoin lukutupa

Tiistaisin ja torstaisin klo 16.00-19.00

Koulumme kirjastossa toimii kahdesti viikossa vapaaehtoisvoimin järjestetty lukutupa. Lukutuvassa voi muun muassa lukea ja lainata kirjoja, pelata lautapelejä ja viettää aikaa. Lukutuvassa ei käytetä kirjastokorttia, vaan kirjoja lainataan nimen perusteella. Lukutuvassa järjestetään ajoittain myös luentoja ja muuta ohjelmaa. Lukutuvan toimintaa voi seurata osoitteessa kulosaarelaiset.fi.

Lukutupaan voi tuoda kirjalahjoituksia. Hyllytilaa on kuitenkin rajallisesti, joten tarkistathan alla olevista luetteloista, ettei lahjoittamiasi nimekkeitä ole jo lukutuvassa.

Lukutuvassa tapahtuu

25.01. Teemailta klo 18-19: merenkulkuneuvos Juha Nurminen: Itämeren suojelusta

01.03. Teemailta klo 18-19: kirjailija Venla Hiidensalo: kirjoittamansa kirjat (Sinun tähtesi) ja Kulosaari

22.03. Teemailta klo 18-19: kirja-alan asiantuntija Leena Majander: Minna Canth (Minna Canthin syntymästä 175 vuotta v. 2019.)

19.04. Teemailta klo 18-19: Toimittaja-kirjailija Martti Backman: Vakoojat-kirjan tarina

Luettelot lukutuvan kirjoista (päivitetty 29.4.2016)

Uutuus- ja toivehylly
Muut uutuudet
Suomenkielinen kaunokirjallisuus
English fiction
Ruotsinkielinen kaunokirjallisuus

Huomaa, että luetteloissa on myös kirjat, jotka ovat parhaillaan lainassa. Kirja ei siis välttämättä ole hyllyssä, vaikka se on listassa. Lista tietokirjallisuuden teoksista lisätään myöhemmin. Listoja myös päivitetään sitä mukaa, kun uusia kirjoja saadaan hyllyyn.

Tiedustelut ja lisätietoa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.