header image.
I couldn't imagine myself in any other school. Annushka

Home Economics, optional

Cook and bake 1 (8. lk.) vKO1 ja VKO2

Kurssilla syvennetään ja laajennetaan perusopetuksen taitoja ja tietoja. Kurssilla tutustutaan suomalaisen ruokakulttuurin erityispiirteisiin ja suunnitellaan ja toteutetaan ryhmässä juhla-ateria. Cook and bake 1 -kurssin kasvattaa oppilaita toiminnallisuuteen, yritteliäisyyteen, vastuullisuuteen sekä taloudellisuuteen. Kurssissa on numeroarviointi. 

Cook and bake 2 (9. lk.) vKO7 ja VKO8

Kurssilla syvennetään ja laajennetaan perusopetuksen taitoja ja tietoja. Opiskelijat pääsevät tutustumaan säilöntään, erityisruokavalioihin, kansainväliseen ruokakulttuuriin, juhlien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Cook and bake 2 -kurssin kasvattaa oppilaita toiminnallisuuteen, yritteliäisyyteen, vastuullisuuteen sekä taloudellisuuteen. Kurssissa on numeroarviointi.

Kansainvälinen keittiö 1 (8. lk.) vKO3

Kurssilla tarjotaan perustietoja erityisesti Euroopan maiden ruokakulttuureista sekä kehitetään ruoanvalmistustaitoja. Ruokia ja leivonnaisia valmistetaan käyttäen kunkin maan tyypillisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistustapoja. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Kansainvälinen keittiö 2 (9. lk.) vKO9

Tutustumme erityisesti Euroopan ulkopuolella olevien maiden ruokakulttuureihin ja niihin vaikuttaviin asioihin valmistamalla eri maanosille tyypillisiä ruokia. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Everyday Gourmet 1 (8. lk.) vKO4 

Kurssilla toteutetaan monipuolisia, nopeita ja helppoja aterioita sekä kerrataan ruoanvalmistus- ja leivontataitoja.  Tavoitteena on oppia valmistamaan nopeita ja helppoja arjen herkkuja. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Everyday Gourmet 2 (9. lk.) vKO10

Kurssilla toteutetaan arjen monipuolisia, nopeita ja helppoja aterioita. Ruoissa hyödynnetään satokauden antimia. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. 

Pop up restaurant (9. lk.) vKO12

Kurssilla ideoidaan ja toteutetaan pop up -ravintola yhdeksi päiväksi. Kurssilla voidaan osallistua ravintolapäivä -tapahtumaan. Projektissa pääsee kokeilemaan käytännössä kaikkea ravintolan pitämiseen liittyvää toimintaa. Keskeisiä taitoja ovat ruoanvalmistuksen ohella yrittäjyys ja markkinointi. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.

Hygieniapassi (9. lk.) vKO13

Kurssilla suoritetaan Eviran hygieniapassi. Kurssin suoritettuaan oppilailla on paremmat mahdollisuudet ja valmiudet työllistyä elintarvikealalla. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. 

Vegekurssi (9. lk.) vKO14

Kurssilla opetellaan valmistamaan terveellisiä, monipuolisia,  sesonginmukaisia ja herkullisia kasvisaterioita ja leivonnaisia. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä.